Szerk. üz.

VISSZHANG - XLV. évfolyam 1. szám, 2001. január 5.

Minden kedves olvasónknak, támogatónknak, üzleti partnerünknek és a lappal szimpatizálónak köszönjük karácsonyra, újévre küldött jókívánságait.
Mint e szám olvasásakor szembetűnik majd, az ÉS - megtartva a szerkesztési alapstruktúrát - némiképp változik, elsősorban ami az újság irodalmi részét illeti.
E lapszámtól kezdve az irodalmi szekciót kulturális publicisztika vagy esszé vezeti be, esetleg más műfajú, a szerkesztőség szerint kiemelkedően fontosnak tekintett írás. Az eddigitől eltérően ezt azonnal par excellence irodalmi szöveg - széppróza vagy vers - követi, majd a könyvkritikai rovat. A lapot a műbírálat rovat zárja, ennek anyagai kerülnek a hátsó oldalra is. Bár a sportrovattól tavalyi utolsó előtti számunkban búcsút vettünk, az azóta jelentős számban érkező, a döntés nehezményező levelek olvastán úgy döntöttünk, hogy viszszatérő jelleggel mégis folytatjuk, minthogy beláttuk: a sport a kultúra, közelebbről a testkultúra része: a rovat e címmel él tovább.
Annak reményében, hogy ezek a változások a lapot áttekinthetőbbé, belső tagoltságát illetően követhetőbbé teszik, annak egyidejű derűs kijelentésével, hogy az ár marad a régi, boldog új évet kívánunk olvasóinknak.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.
LXII. évfolyam, 24. szám, 2018. június 15.
LIX. évfolyam, 49. szám, 2015. december 4.
Élet és Irodalom 2024