Révész Emese

(Kósa János Szalonképek című kiállítása az Óbudai Társaskörben június 25-ig látható.)

 

Tovább

A padfirka normaszegés: a közvagyon rongálása (rossz emlékű iskolákban deviáns, büntetendő tett). A rajzoló részéről döntés kérdése, hogy személyes papírterét elhagyva a nyilvános térben folytatja tovább munkálkodását. Az iskolai pad ugyanis köztér, s mint ilyen a kollektív kommunikáció lehetséges eszköze. Intim graffiti. Az iskolai padra írt, rajzolt, vésett, festett alakzatok ettől kezdve üzenetek, felkínálva a reflexió vagy vita esélyét, elviselve az átírás, kiegészítés vagy megsemmisítés lehetőségét. Palackposta, amire nem tudni, mikor, kitől jön üzenet. (…) Bármely telefirkált kollektív felület érdemes a vizuális dokumentációra, legyen az óbudai graffitis fal vagy városligeti padfirka. De különösképp izgalmas, ha a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak rajzait, üzeneteit tartalmazza. 2017 tavaszán a Labor Galéria kiállításán volt látható az egyetem nagy előadójában található 103 pad dokumentációja, amely immár interneten is hozzáférhető, rendhagyó vizuális adatbázis (www.intermeda.c3.hu/ firkak_a_padon).

Tovább

(Luna. Iski Kocsis Tibor kiállítása. Szent István Király Múzeum, Székesfehérvár, 2016. szeptember 18-ig. Számunk grafikáit a tárlat anyagából válogattuk.)

Tovább

(Filp Csaba tárlata május 20-ig tekinthető meg a Csepel Galériában.)

Tovább

(Efemer 55. Rácmolnár Sándor kiállítása. Várfok Galéria, október 3-ig.)

Tovább

(Vaszary Galéria, Balatonfüred. A tárlat december 31-ig tekinthető meg.)

Tovább

(A derűs élet festője című Csók István-emlékkiállítás a Várkert Bazárban, megtekinthető július 5-ig)

Tovább

(Rembrandt nyomában. Rézkarcolók a Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1921–1929. Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem, február 28-ig)

Tovább

(A Művészet és művészek az első világháborúban című kiállítás Balatonfüreden, a Vaszary Galériában 2015. január 4-ig tekinthető meg.)

Tovább

(A zsoltártól a rózsaszín regényig. Fejezetek a női művelődés történetéből. Petőfi Irodalmi Múzeum, 2014. november 25-ig.)

Tovább

(„Miközben szabadban rajzolgattunk.” Magyar művészek Itáliában 1810–1860. Vaszary Galéria, Balatonfüred, november 16-ig)

Tovább

Tovább

(Miskolci Grafikai Triennálé)

Tovább

Tovább

(Festők a tükörben – magyar önarcképek az Uffizi Képtárból, Budapesti Történeti Múzeum, megtekinthető július 20-ig.)

Tovább

(Mucha és társai. Szecessziós plakátkiállítás a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, megtekinthető december 20-ig.)

Tovább

(Impressziók papíron 1820–1920. Magyar Nemzeti Galéria, megtekinthető október 13-ig.)

Tovább

(„...Újabb meglepetés... olvasóink részére”. V. Nemzetközi Művészkönyv Kiállítás 2013, Székesfehérvár, Városi Képtár és Szent István Király Múzeum, október 27-ig)

Tovább
Élet és Irodalom 2024