A Magyar Nemzet újságírója - egy Heti Válaszban megjelent cikkre hivatkozva - az Eötvös Károly Intézet működését érintő kérdéseket tett fel. A kérdések és a válaszaink alább olvashatók.

 (A műhöz híven e könyv is jelenetekből áll, mely jelenetek alcímekkel vannak elválasztva egymástól. Bár néha alcím nélkül is új jelenet kezdődik, ez a hiány a szerző - azaz Lukáts Andor fogyatékosságát, illetve ötlettelenségét jelöli.)

A május 29-i ÉS-kvartett témája Tompa Andrea: Fejtől s lábtól című regénye volt.

Károlyi Csaba beszélgetőtársai: Bárány Tibor, Deczki Sarolta és Kálmán C. György


(A képeket Nagy Bernadett készítette.)

Május 23-án, az Írók Boltjában mutattuk be Kovács Zoltán, Megyesi Gusztáv és Váncsa István elsőoldalas publicisztikáiból szerkesztett új kötetet, az Első oldal V. című könyvet.

(A fotókat Nagy Bernadett készítette.)

Az MTK Ökölvívó Szakosztályának közleménye

In der neuen ungarischen Verfassung (dem Grundgesetz) wurde die Bevorzugung von Kunstwerken mit ,christlich-nationaler Gesinnung‘ bei der Vergabe staatlicher Subventionen de facto festgeschrieben.

Március 7-én került sor a négy éve alapított Tarnói Gizella-díj átadására, amelyet ez évben Szentkirályi Balázs kapott az Index.hu‑n megjelent színvonalas gazdasági tárgyú cikkei elismeréseként. A kuratórium (Bokros Lajos, Losoncz Miklós, Várhegyi Éva) egyhangúlag ítélte a díjat a portál munkatársának. 

A Tarnói Gizella-díjat az Élet és Irodalom munkatársai alapították 2006-ban elhunyt kollégájuk emlékére. Minden évben egy, a gazdasági újságírásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíró kapja.
A díjjal járó képzőművészeti alkotást, Vojnich Erzsébet művét Bokros Lajos adta át.

(A fotókat Károlyi Péter készítette.)