A szerző további cikkei

Tovább
A szerző további cikkei

A lány meg volt szeppenve, gondolom, ilyet még nem látott, de mit tudott volna tenni, az üzlet az üzlet, és ő ki volt fizetve. Egy ideig még kesergett neki a főnököm, de aztán gondolt egyet, és felkeltette az apját. Fogalmam sincs, miért ébresztette fel Sanci bácsit – az öregurat mindenki így hívta. Ilyet még nem csinált, legalábbis amióta nála dolgoztam. Talán nem akarta, hogy kárba vesszen a pénze, vagy az öregének akart ezzel kedveskedni, nem tudom, de a lényeg a lényeg, hogy a lány nyomban meg is lovagolta az öregurat.

Tovább
A szerző további cikkei

Eszembe jutott egy régebbi eset, még egy éve történt, de halványan rémlett. Amikor megjött az 1989. november 13–19-i tévéújság, csütörtök reggel, kilencedikén, bedobták a rácsos gangablakon, amikor mi éppen virslit főztünk reggelire. Megkaptam az írógépet aznap, újra, és kiírtam a tévéújságból a meseműsorokat. Vasárnap Kéménymesék. Csütörtökön Thomas és Thomas bácsi. Szombaton A nagy ho-ho-ho horgász. Vasárnap A legkisebb ugrifüles. Vasárnap Kétbalkezesek. Pénteken Füles Mackó kalandjai. (Az apám írta az egyik rész magyar szövegét. Egy másik részen sírtam: a vadmalac összerombolta Füles Mackó zsúrját.) Hétfőn Pamacs és barátai. Kedden Mirr-murr. És én tudtam, hogy soha, soha nem akarok író lenni!

Tovább
A szerző további cikkei

Leírod Enikőnek, hogy mennyire tetszik az arca, a teste, meg minden, szereted, megcsókolnád, meg jó a haja, meg hogy tetszik a márványfarmerja is. Szóval ezeket a dumákat löknéd, amiket szerintem szoktak írogatni ilyenkor egy ilyen levélben. De te lemernél ilyeneket írni? Én nem biztos. És Gyulabá pedig észreveszi a levelezést, odajön, kicsavarja a kezedből a papírt, vagy az én kezemből, amikor már adnám tovább, és töri órán hangosan felolvassa. Lehet, Enikő utána már nem is akarna veled járni. És velem sem. Mert esetleg titkolná, és akkor meg kiderülne az egész osztály előtt. Velünk miért nem akarnak járni a lányok?

Tovább
Élet és Irodalom 2017