A parlament hétfői ülésnapján Szél Bernadett LMP-s képviselő azt kérdezte a kormányfőtől a Quaestor-botrányból és csatolt részeiből ép bőrrel szemmel láthatóan kikeveredni most már biztosan nem képes agrárminiszterrel kapcsolatban, hogy hivatali főnöke „Hány hibát tűr még el tőle?”. Meddig kívánja Fazekas Sándort a hivatalában tartani, aki ráadásul nem fogadja őt mint parlamenti képviselőt.

Mit válaszolt Orbán Viktor: „Tisztelt képviselő asszony, annyit megértettem, hogy Fazekas Sándor kerüli önt, ön ezt sérelmezi, ez azonban nem ok arra, hogy őt leváltsam”. A viszonválasz után Orbán még rövidebb volt: „visszatérve az előző kérdésére, a válasza után még kevesebb esélyt látok, hogy le tudjak szervezni önnek egy találkozót a miniszter úrral”.

Másfélszer több embert tartanak fogva magyar börtönökben, mint amit a jogszabályok lehetővé tennének. A hazai börtönzsúfoltságot a strasbourgi bíróság embertelennek ítélte, és a rendszerszintű probléma felszámolására kötelezte a magyar államot. „Börtönöket építünk íziben” – egyelőre ennyi a kormány reakciója.

Petschnig Mária Zitaa szerző további cikkei tovább tovább
Tamás Gáspár Miklósa szerző további cikkei tovább tovább
Bíró-Nagy Andrása szerző további cikkei tovább tovább