„A Haza, hazám, azám, na, nem. Kerített szarkupac, benne gyáva mézszó, benne kuss, juss, vér, gyöngy, takony és spermium – mi férfimag, néha csak geci – akárha egy shakespeare-i üstben, úgy kavarja, hogy ami kifő belőle, sehogyan sem leli. Hazám, te Londondánia. Hazám szerelem. Csalás. Árulás” 

egyéni képviselői törvényjavaslat az ügyintézés korszerűsítéséről

„Állampolgári előnyt jelent többek között a vidéki származás, a nemzethez való hűség, a Kárpát medencei illetőség minimum hét nemzedékre visszamenőleg, a sporthoz, a jövőhöz, az öncélú magyarsághoz való pozitív ragaszkodás, a kettőnél több, de ötnél kevesebb gyerek, a családban való lét, a hitbuzgalom. Ezek igazolásáról külön törvény fog rendelkezni, előreláthatólag a jövő héten terjesztem elő.” 

"A csaj nem vette le róla a száját, bedugta a fiú szájába a nyelvét, mert a fiú elfelejtett a sajátját bedugni, és úgy húzta befelé vissza a fürdőszobába. Bezárta az ajtót és elkezdte gombolni ki a fiú ingét, a fiú is csinálta, aztán a nadrágját, a fiú is csinálta, pont annyira voltak meztelenek, amennyire kellett, ott feküdtek a fürdőszobakövön a kád és a vécécsésze között." 

Feljegyzések egy soha el nem készülő dokumentumfilmhez

„Tudtad, hogy Hrabal is írt erről valamit, nem tudtam, jött a cseh újhullám, ’96-ban Michael Jackson szobrát állították fel a talapzat szélén a metronóm elé, hogy reklámozták a koncertturnéját, de volt ott már gigantikus méretű Putyin plakát, ponyvavászonra nyomtatott elnökjelölt, meg amit akarsz, csak nagy legyen.” 

„Apa lett a Duna. Szerettem szagolgatni a bőrét, jaj, amikor vizesen kijött a Dunából. Olyan jó Duna-szaga volt! Amikor fölmondtak apámnak, önállósodni akart, maszekolni. Talpraesett ember volt. Nagydarab. És hajlott hátú. És tüdőbeteg. És mindig komoly. Biztosan a folytonos légszomj miatt. Amikor fulladozott, kislány koromban, én ütögettem a hátát, hogy levegőt kapjon. Mintha apámból akartam volna kiütögetni a szavakat. Amiket nekem soha nem mondott. Hogy „szeretlek, kislányom”, vagy valami.” 

Nomád Földi Lászlóa szerző további cikkei tovább tovább