A jelenben élő fülkegyőztes pedig bemutatja a nem égő, csak éppen megpörzsölt áldozatot, melynek füstje felszáll talán az égre, de lenn marad az égett szőr bűze; amit pedig megelőz, nem is holmi bikaviadal, hanem a szolgák által leszorított és visító disznó ugyancsak férfias ledöfése. A NER-től kábé ennyi telik.

A 600. nap
Magyarország csak a nemzeti együttműködés bukásával válhat nagykorúvá
Az alkotmányos öntudat erősödése, avagy túllépni a Gusztus Húszas Kotmányon és az alaptörvényes mai időn[1]
Egy hazában
Avagy a zsarnokság dicsérete,1illetőleg az erények küzdelme a nemzeti együttműködésben
Magyarország politikai válsága
Tiszaeszlár az Országházban
A pusztítás-kritika nehézségei a Boldogság-szigeteken
avagy a parlament a falra ment
Majtényi László a szerző további cikkei tovább tovább

Ez az írás a folyóirat-szerkesztés sajátosságai miatt jóval a médiatörvény-csomag megjelenése előtt készült, ezért arról még nem szólhat. Mégsem nélkülözi az aktualitást, mert jelzi a szerző által kívánatosnak tartott joguralmat és nem párturalmat érvényesítő médiahatósági működés lehetőségét. A médiajog régen megérett a reformra, ám a részben már elfogadott mostani média-törvénycsomag a szabályozást nem vitte közelebb a demokratikus eszményhez, hanem ellenkezőleg, tragikusan tovább távolította attól.

Rossz döntést hozott a nyomozó főügyészség

Megindulni látszik végre valahára a vita a magyarországi korrupció elviselhetetlenségéről. Az sem baj, hiszen az igazság csak a vitában mutatja meg magát, hogy akadnak olyanok, akik nem elhanyagolható eszességgel tagadják, hogy gondjaink gyökerénél a korrupciót is ott találjuk, sőt - talán káprázik a szemem -, mintha azt is állítanák, kell egy kis korrupció a jó emésztéshez, hiszen magyar adja a magyarnak2, a módosabb a szegényebbnek. Érdekes hely lett a mi hazánk, és ezzel még keveset is mondtunk. Ez az írás mindazonáltal fordít egyet a nézőponton. Noha azt is nagyon fontosnak tartom, itt nem a korrupció elleni küzdelem eszközeit nézem,3 hanem azt az egyént, aki el is utasíthatja a korrupciót, és a környezetében sem szenvedheti4. Vajon mi igazolja az ő cselekedetét? Azt is előrebocsátom, hogy az írásom címében megfogalmazott kérdésre adható válasz húsz éve még egyszerű volt, ma pedig komoly indoklásra szorul. A züllöttség ugyanis természetes közegünk lett megint.

– a sajtószabadság ünnepén –
Jogállami forradalom, Harmadik Köztársaság, jogok
az etnikai gyűlölet keltésével kapcsolatos 1556/2009. (VII. 22.) számú eljárást megszüntető végzéshez
Egy öreg adatvédelmi biztos jegyzetei

Sólyom és kritikusai

Információs jogok - magyar társadalomismeret

Magyarni a jogállamabban

Létezik-e a köztársaság?

- a harmadik köztársaság szappanoperája -