KOCKÁZATOK

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 5. szám, 2018. február 2.

A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának ülése kudarcba fulladt, mert Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette az egyik megjelent bizottsági tagot, Szél Bernadettet. Miután Németh intésére a kormánypárti tagok kivonultak, és az ülés meghiúsult, Molnár Zsolt bizottsági elnök bejelentette: levélben kérdezi meg Soros Györgyöt a menekültek befogadásával kapcsolatos tervéről. Ezt meghallva a gyors reagálású Németh nem habozott őt is nemzetbiztonsági kockázatnak tekinteni.

Németh Szilárd korábban három ellenzéki aktivistát, Gulyás Mártont, Vágó Gábort és Schilling Árpádot nevezte meg fenti módon. Ezt azonban az illetékes szervek nem igazolták. Fenti megnyilvánulásának valóságtartalma most is hasonló, de mint tudjuk, ő a párt ökle. Csak tőle függ, ki mikor válik nemzetbiztonsági kockázattá. Az állítólagos Kubatov-listán szereplő két-,két és félmillió Fidesz-hívő bizonyára nem, bár azért lehet közöttük belső ellenség.

Rákosi Mátyás egykor kilencmillió fasisztával kívánta felépíteni a kommunizmust. A lassan hozzá felnövő utódjának jobbak az esélyei rendszere tökéletesítésére: legfeljebb öt és fél-, hatmillió szavazásra jogosult jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024