HÁROM RÖVID

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.

E-gészségügy

Még a fakockák sem készültek el időre.

 

Büszkeség

Bár Magyarország a legtöbb lényeges, mérhető, az állam működését minősítő nemzetközi összehasonlításban a sereghajtók közé került, egy első helyet mégis sikerült megkaparintania. Az origo.hu/tudomany az MTI október 13-i hírét idézi, amely szerint „Magyarországon került elő a lepra legkorábbi emléke” és „jelenlegi tudásunk alapján ez lehet a világ legkorábbi kimutatott leprás megbetegedése”.

Sic itur ad astra.

 

Recept

Lerobbant egy Alstom szerelvény az M2-es metróvonalon. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón kijelentette: ebből is látszik, hogy nem csak a felújított vagy a régi metrókocsik tudnak elromlani – írja az mno.hu november 2-án.

Ez a felismerés a minimum, ami egy, az ügyben érintett felső vezetőtől elvárható. A Klubrádióban, sajtótájékoztató hangfelvételén azonban félreérthetetlenül hallható volt, hogy a vezérigazgató kapott az alkalmon, és a hangjában örömmel vegyes büszkeséggel éreztette: lám-lám, semmi probléma nincs az orosz kocsikkal, ha a nyugati konstrukció is meg tud hibásodni.

Emlékeztetném őt egy háború utáni vicc vegyes pecsenyéjére: 1 csirke, 1 ló.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024