Mona Lisa elrablása

PRÓZA - LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.

Ha lett volna kakas hallótávolságban Szapáry Tibi házától, akár azt is írhatnám: másnap reggel kakasszóra ébredtem. Így viszont inkább az lesz a pontosabb, ha úgy fogalmazok: röviddel azután pattan fel a pillám, hogy lent, a sörgyár melletti fordulóban elsőt csilingelt a hajnali villamos. A lényeg, hogy tettre, azaz írásra készen keltem. Halkan, nehogy felzavarjam Tibor barátomat és Mona Lisáját, kiosontam a konyhába egy palack magnéziumban dús carlsbadi vízért (Tibor most biztosan kijavítana, hogy az nem carlsbadi, hanem karlovy vary-i, aztán elvitatkoznánk azon, hogyan írják ezt helyesen), és alig vártam, hogy visszaárjek a szobámba, és felnyithassam vendéglátóm táskaszámítógépének a fedelét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

XLV. évfolyam 17. szám, 2001. április 27.
XLV. évfolyam 11. szám, 2001. március 16.
XLV. évfolyam 7. szám, 2001. február 16.
Élet és Irodalom 2024