VISSZAVÁGOTT

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.

A parlamentben az azonnali kérdések órájában Hadházy Ákos LMP-társelnök kérdezte a miniszterelnök véleményét egy lélegeztetőgépek beszerzésére vonatkozó tenderről. A közbeszerzési döntőbizottság szerint a pályázati kiírást úgy fogalmazták meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. A bizottság 50 millió forintos büntetést szabott ki a kórházfenntartóra, és megsemmisítette a pályázatot. Egy államtitkár ezt vitatta. Hadházy szerint az országot a pályázatot kiíró Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) „jóvoltából” 800 millió forint kár érheti, mert a fellebbező General Electric csaknem fele áron szállítana, mint az eredeti győztes. A szükséges lélegeztetőgépek beszerzése hónapok óta húzódik.

Orbán Viktor válaszában közölte, hogy Hadházy egy folyamatban lévő vizsgálatban egy cég, ráadásul egy külföldi cég érdekében lobbizik a parlamentben. „Mennyi pénzt kapott ezért?” – kérdezte, és vizsgálatot kért. Hozzátette: régóta ül a parlamentben, de ennél korruptabb ügyet még nem látott. Vizsgálatot kért, és azt mondta a képviselőnek: „Szégyellje magát!”

Az egykori szekszárdi fideszes képviselő a trafikmutyi nyilvánosságra hozatala óta már sok borsot tört egykori pártja és a kormány orra alá. Amióta országgyűlési képviselő, hetente tart korrupcióinfót, és ismerteti az aktuális disznóságokat. Úgy tűnik, tevékenysége eddig kevéssé lépte át az érintettek ingerküszöbét. Igaz, nemrég Csepreghy Nándor, a kancelláriaminiszter helyettese tudatlannak és gazembernek nevezte, amikor a koraszülött gyermekek családjának segítésére létrehozott uniós támogatású alapítvány pénzügyeit vizsgálta. Az alapítvány kuratóriumának tagja Lázár János felesége, nem társadalmi munkában. A miniszterelnöknél most szakadt el a cérna.

Orbán Viktor parádriposztjáról nekem egy régi vicc negatív hőse jut eszembe. Egy orosz cirkusz bohóca az első sorban ülő nézőt bevonja produkciójába úgy, hogy nevetségessé teszi, majd slusszpoénként leszamarazza. A kárvallott Ivan Ivanovics, a szellemes visszavágások mestere így válaszol: „Szamár a k.....va anyád!

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024