Szövegszorongás és létperspektíva

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 32. szám, 2017. augusztus 11.

Fűzfa Balázs: Kifelé a ködből. Újabb Ottlik-tanulmányok, Savaria UP, Szombathely, 2017, 171 oldal, 2992 Ft

Fűzfa Balázs legújabb kötetében a 2006 és 2017 között született Ottlik-tanulmányait, illetve az Ottlik-kultusszal és -recepcióval kapcsolatos rövidebb szövegeit adja közre. A kötet első, Szabadságközeli pillanatok című része különböző – folyóiratban vagy tanulmánykötetben megjelent – írásokat tartalmaz; közös bennük, hogy mindegyik az Iskolával foglalkozik. A belső borítón szereplő alcímet (Írások Ottlik Géza műveiről) emiatt kissé félrevezetőnek is érezheti az olvasó, hiszen a tanulmányok fókuszpontjában minden esetben a főmű áll, más Ottlik-szövegek (elsősorban a Buda) csak érintőlegesen kerülnek szóba a kötetben. A tanulmányok nem keletkezési sorrendben követik egymást, az első rész szerkezeti felépítésének logikája inkább poétikai szempontokat juttat érvényre.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024