BÜDÖS VÍZ

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 26. szám, 2017. június 30.

Mintegy két éve zárult az a program, amire Makón és a környező 16 településen összesen 3,7 milliárd forintot költöttek, nagyrészt az Európai Unió finanszírozásában. 48 ezer háztartáshoz terveztek eljuttatni az uniós normáknak megfelelő csapvizet. A beruházás „eredményeképpen” az ott lakók és a szakemberek szerint is a víz ihatatlan. Olyan baktériumokkal is fertőzött, amelyeket korábban nem találtak a csapvízben. Az önkormányzatok azért vették át mégis a beruházást, mert azt remélték, hogy a kivitelezők utólag megoldják majd a problémát

 Lázár János, a térség országgyűlési képviselője szerint a felelősök megérdemelnék, hogy börtönbe kerüljenek. Kérdés azonban, kik a felelősök, és miért kellett ehhez a kőkemény megállapításhoz két év a beruházás befejezése után.

A kancelláriaminiszter azt is elmondta, hogy korábban a beruházáshoz szerzett 560 millió forintot az Európai Unió­ból érkező pénzhez. A Hír TV szerint szakértői vizsgálatra hivatkozva újabb 900 millió forint állami támogatási szükségletről is beszélt, ám nem látja biztosnak, hogy ettől a helyzet javulni fog. Ha nem lesz rövid időn belül előrelépés – hangsúlyozta –, vissza kell fizetni az EU-tól kapott pénzt.

Lázár néhány hete is pénzosztó Jánosként jelentkezett be szűkebb hazájában: megígérte a csanádpalotaiaknak: ha megfelelő polgármestert választanak, a település 52 utcáját felújítják. Mit ad isten, az általa javasolt független jelölt nyert! Ebből aligha lesz büntetőügy, pedig – nekem úgy tűnik – nyilvánosan befolyással üzérkedett, és/vagy talán a választási csalás vádja is megállna.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024