HÁROM RÖVID

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 19. szám, 2017. május 12.

Csodafegyver

A CEU-t és rajta keresztül a világ – pártszimpátiáktól független – fontos értelmiségi köreit érő, egyre durvább hangú, méltatlan hazai közlemények és nyilatkozatok egyfajta tüzérségi előkészítésként működnek a magyar think tankhadosztály bevetése előtt.  

Írástudók, reszkessetek: lesz még kevesebb idegen szó is!

 

Szín-vonal

A bornírt, minden törvényes alapot nélkülöző, a kétfarkúak kaposvári járdafestését megakadályozni próbáló helyi rendelkezés emlékeztet az egyszeri K.u.K. őrmester parancsára, aki berúgta a legénységi körlet ajtaját, és bekiabált: – Nem tudom, mit csinálnak, de azonnal hagyják abba!

 

Nagy idők tanúi

Ha valaki abban a kegyelmi állapotban van, hogy már elég öreg, de még nem felejtett sokat, érdekes következtetésekre juthat.

Jól emlékszem például az ötvenes évek „vicc”lapjaiból a nagy hasú, dolláros zsákon szivarozó Uncle Sam figurájára, akiből az idők folyamán hőn óhajtott befektető, sőt NATO-partner lett; vagy Titóra, a láncos kutyára, aki szinte egyetlen varázsütésre vált nyálcsorgató vérebből kutyuli-mutyulivá.

Érdeklődve várom Soros György gyermekkorában írott anyák napi köszöntőjének facsimile-változatát a mindig naprakész hazai sajtóban.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024