KÍSÉRTETIES

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 10. szám, 2017. március 10.

Pósán László fideszes politikus február 16-án közleményt tett föl a fidesz.hu/hírek oldalára Aki azt állítja, hogy Majtényi Lászlót a civilek jelölik, az nem mond igazat címmel.

Ebben azon háborog, hogy „a baloldal” (amelyet ennél pontosabban nem határoz meg), vagyis pártjának politikai riválisa olyan államfőjelöltet támogat, aki szerinte nem kívánatos a magyar nép számára. Ráadásul ez a riválisuk szerinte azért „hazudja” a civilek jelöltjének Majtényit, mert hiszen maga is tudja, hogy „ma Magyarországon baloldali államfőjelöltnek lenni ciki”. Eközben viszont a jelölt „egy külföldi érdekeket kiszolgáló Soros alapítvány elnöke, mely pénzt nem sajnálva próbálta elérni, hogy Magyar­ország fogadjon be több tízezer illegális bevándorlót”, márpedig „a magyarok az elmúlt választásokon kinyilvánították véleményüket; nem kérnek azokból, akik Magyarországot elárulják”. Szerinte tehát a baloldalnak semmiképp sem lenne szabad Majtényit pártolnia, aminek belátása érdekében ezt javasolja nekik: „Jó lenne, ha a baloldal levenné a szemfedőjét.”

Innen már csak egy lépés, hogy keljen is ki a koporsójából, és kísértetként járja be Európát, ahogyan azt már egyszer, mint Marxtól és Engelstől tudjuk (1848. február) meg is tette. De idáig Pósán már nem ment el a baloldallal szemben felállított elvárásaiban. Pedig kár, mert ez még mindig sokkal szimpatikusabb lenne, mint az, ahogyan viszont a nagyon is élő, hús-vér bolsevizmus teljes kívánságlistáját a pártja és kormánya naponta beterjeszti.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
Élet és Irodalom 2024