Dokumentum díszdobozban

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 48. szám, 2016. december 2.

Darvas Benedek–Pintér Béla: Parasztopera. Saxum Kiadó, Bu­da­pest, 2016. CD és 48 oldal booklet, 3200 Ft

 A nagy rajongótábor jelentékeny olvasóközönség ígéretével is kecsegtet – ez ösztönözhette arra a Saxum Kiadót 2013-ban, hogy megjelentesse Pintér Béla színműveit. Abban a kiadásban nem szerepelt a Parasztopera szövege, pedig ez a társulat egyik valaha volt legsikeresebb előadása. Még a The New York Times is elismerő kritikát közölt róla, és az ősbemutató óta annyian feldolgozták, hogy egész fesztivált lehetett szervezni a különböző rendezésekből. Azonban – ahogy címe is jelzi – zenés darab; érthető tehát, hogy nem vették egy csokorba a prózai alapú drámákkal. A darab idén tizenöt éves, és az évforduló alkalmából a kiadó mégis talált olyan formát, amelyben ez az alkotás is közölhető: megjelentette az előadás szövegkönyvét és hanganyagát.

 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LXI. évfolyam, 46. szám, 2017. november 17.
LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.
Élet és Irodalom 2024