TISZTESSÉG IS KELL!

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 47. szám, 2016. november 25.

Az Európai Bizottság november 17‑én lezárta azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet a Paksi Atomerőmű közbeszerzési eljárásának tárgykörében indított, és nem vitatja Magyarország jogát, hogy Oroszországgal megállapodást kössön az erőmű bővítéséről és a hitelfelvételről – jelentette be az aznapi kormány­infón Lázár János.

A kancelláriaminiszter szólt arról is, hogy a témakörben „tucatnyi feljelentést tett” Jávor Benedek európai parlamenti képviselő látványos vereséget szenvedett. Hozzátette: a politikusnak érdemes lenne megfontolnia, hogy van‑e értelme Strasbourgban folytatni a munkát.

A diadalittas politikus szíves figyelmébe ajánlom, hogy a magyar emberek nemcsak fideszes képviselőket küldtek az Európai Parlamentbe. Ha nehezen is, de elképzelhető: ők is az ország érdekeit szeretnék szolgálni. Horribile dictu: ennek módja, tartalma esetleg eltérhet a kormány elképzelésétől.

A miniszter azt is kifejtette Jávorra utalva: „a tehetség nem elég, tisztesség és becsület is kell a politikához”. E magvas megállapításhoz csak annyit tennék hozzá, hogy Lázár vitathatatlanul tehetséges politikus.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024