MINISZTER LEHET

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 19. szám, 2016. május 13.

„Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgómeccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.”

Az eszmefuttatást Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője osztotta meg a közvéleménnyel arra reagálva, hogy ellenzéki képviselők parlamenti vizsgálatot kezdeményeztek, az úszók lemondott szövetségi kapitánya, Kiss László hatvanas években elkövetett erőszakos bűntetteinek ismertté válása okán.

Egy régi mendemonda szerint Kádár János a hetvenes évek vége felé Méhes Lajosról azt mondta, hogy amikor rájöttünk, milyen hülye, már túl sok érdeme volt. Az KISZ Központi Bizottságának korábbi első titkára állítólag ezután lett 1980-ban ipari miniszter.

Nem tudom, hogy Kádár egykori kijelentése megtörtént-e, és azt sem, hogy Kósából milyen miniszter lesz. Abban azonban biztos vagyok, hogy a korábbi debreceni polgármesternek számos érdeme van. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024