BELBIZTONSÁGI

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 2. szám, 2016. január 15.

Bakondi György szerint a Mahir és a főváros közötti polgári jogi vitába a kormány nem avatkozik bele. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azzal összefüggésben nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján megkezdték a Mahir hirdetőoszlopainak elszállítását. A cég válaszul úgy döntött, hogy biztonsági őröket állíttat az oszlopokhoz, illetve részben visszaállította azokat. Történt mindez a hamarosan megkezdődő bírósági tárgyalás előtt.

Azt, hogy a kormány távol tartja magát ettől az ügytől, bizonyítja Bakondi további fejtegetése: ha a Fővárosi Önkormányzat kéri a rendőrség segítségét a Mahir hirdetőoszlopainak elszállításához, az megadja a támogatást. Álláspontja szerint a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés. A főtanácsadó hangsúlyozta: ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor bevonhatják a vállalat összes engedélyét. Akkor is, ha ez a kormányfő egykori jó barátjának, Simicska Lajosnak az érdekeltségére vonatkozik.

Próbáljunk most egyet hátra lépni, ne gondolkozzunk bandaháborúkban, régi és új undokakban! Amikor számos európai főváros állandó terrorfenyegetettségben él, és hivatalos információk szerint a magyar miniszterelnök ellen merényletet készítettek elő, a hirdetőoszlopok közterületre kihelyezése tényleg belbiztonsági kérdés. Nem tudhatjuk, hogy nem helyeznek-e el bennük időzített bombákat. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024