FÜRDŐSÖK

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 6. szám, 2015. február 6.

„Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára (...) úgy vélte, a kereskedelemben bevezetendő vasárnapi zárva tartás a szabadidő eltöltésére ösztönzi majd a családokat, a szövetség a fürdők forgalmának élénkülésére számít.” (ado.hu, 2015. jan. 27.)

A főtitkár úr kincstári optimizmusa ellenére még ráébredhet valaki, hogy a fürdők nyitva tartását is szabályozni kell, de talán – a létesítmények vasárnapi bezáratásáig – az ájtatos kormányembereket nem zavarja majd, hogy az ágazat dolgozói a vasárnapi imádság és a családi ebéd helyett addig is kénytelenek lesznek kenyérkeresettel elfoglalni magukat.

 

GÖRÖG DRÁMA

EUrepedés?

 

HA IGAZ

(Hol zsarolás van, ott zsarolás van...)

A nepszava.hu írta 2015. január 28-án: „A Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Klub német tulajdonosaival igyekezett egyezkedni a csatorna kritikus hangvételű hírműsorai miatt. Forrásaink szerint Lázár sikerrel járt, noha ehhez kifejezetten »orbáni« eszközöket kellett bevetnie. Információink szerint ugyanis a kancelláriaminiszter egy Andreas Rudas személyes üzleti tevékenységét kényesen érintő dokumentumcsomaggal érkezett berlini tárgyalásaira, amivel komoly nyomás alá helyezte az üzletembert.”

A korabeli kabarétréfa szerint a kádári konszolidáció kezdeti szakaszában megegyezés született a kormány és a Szabad Európa Rádió között, melynek értelmében, ha a SZER nem mondja azt, hogy a Szabad Magyarország Hangja, akkor a kormány sem mondja azt, hogy ziuziuziu.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024