ILLÉSPRÓFÉTA?

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 5. szám, 2015. január 30.

Az előző Orbán-kormány környezetügyért felelős, mára mellőzött államtitkára a napelemekre kivetett termékdíj kapcsán nyilatkozott a kormányzat zöldpolitikájáról: „láthatóan nem értik a kor szellemét, (...) még a hatalmas szénvagyonú Kína is átáll zöldenergiára” (hvg.hu, 2015. január 19.), majd másnap a Klubrádióban kijelentette, hogy „a Paks-2 az Orbán-kormány Bős–Nagymarosa”.

Lám, az éleslátás a hatalomtól mért távolsággal arányosan növekszik. Kérdés, mikorra várható a megvilágosodás a vörösiszap-katasztrófa ügyében.

 

ÁLLAMI

csodazongora

Lehet, hogy a stadionokban ezután zongoraversenyeket is rendeznek?

 

 

MOCSÁRI TANMESE

Volt egyszer egy apró, trópusi madár, amelyik egy hiú krokodil kitátott szájában tisztogatta a félelmetes fogakat, kicsipegetve a húsmaradékot és az élősködőket. Ronda munka volt, de kölcsönös előnyökkel járt: a gazdaállatnak nem romlottak el a fogai, a madárnak pedig nem kellett zsákmányszerzéssel bajlódnia, amihez egyébként gyáva volt, ügyetlen és lusta; még ezt a munkát is sokallta. Viszont nem volt hülye: amikor észrevette, hogy a krokodil – öregedvén – egyre nehezebben ejti el áldozatait, és a barátai is fogyatkoznak, megfenyegette, hogy ha nem éri be kevesebb takarítással, elpletykálja, hogy már a fogai is lazulni kezdenek, és akkor a többi állat majd csúfot űz belőle, tán még a mocsárban sem lesz maradása. Azóta a krokodil gyakran tartja zárva a száját.

Főleg vasárnap. 

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024