AZ ÁLLÁS 2:1

PÁRATLAN OLDAL - LVIII. évfolyam, 37. szám, 2014. szeptember 12.

Deutsch Tamás szerint a magyar szocialisták a nemzeti érdekkel mennek szembe, amikor  nem támogatják Navracsics Tibor jelölését az Európai Bizottságba. A politikus szerint Navracsics Tibor jelölése pozitív fogadtatásra talált Brüsszelben, és a biztosjelöltek közül őt tartják az egyik legfelkészültebbnek. Ezzel szemben Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő szerint  Navracsics  önjelölt, és nézetei távol állnak az európai értékektől. 

A két politikus diskurzusához annyit érdemes hozzátenni, Navracsics igazságügyi miniszterként Orbán Viktor tettestársa volt a demokratikus jogállam tervszerű lebontásában. Tény viszont, hogy a „felhozatalt” és a Vezér kinevezéseit látva talán most döntött a legjobban.

Deutsch példátlannak nevezte a szocialisták viselkedését, mert saját nemzetük megtámadását csak szélsőséges pártoktól tapasztalt az Unióban. Sajnálattal emlékeztetem: öt éve a Fidesz ugyanígy vagy még jobban ellenezte a Bajnai-kormány által javasolt Andor László jelölését, 2004-ben pedig Kovács László kandidálását támadták élesen. A végeredmény mindannyiszor ugyanaz volt, ahogyan előreláthatólag most lesz: a jelöltet elfogadták, már csak azért is, mert az Európai Bizottság testületéről egyszerre szavaz az Európai Parlament. Ami pedig a „nemzeti érdek” megtámadását illeti, pillanatnyilag a Fidesz 2:1-re vezet.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024