A CSATÁRY-GÁRDA

PÁRATLAN OLDAL - LVII. évfolyam, 34. szám, 2013. augusztus 23.

A Ferencváros szurkolói az örökrangadón In memoriam Csatáry László feliratú molinóval emlékeztek meg a napokban meghalt háborús bűnösről. Valószínűleg néhány könnyet is ejtettek a megboldogult lelki üdvéért, aki igazán derék, kötelességtudó, jó magyar fasiszta volt. Népbírósági perének egyik tanúvallomása szerint a kassai deportálások aktív közreműködőjeként jobban teljesített, mint akárhány SS-legény.

Szerencsére a Nemzeti Sport éber és tökös tudósítóinak figyelmét most sem kerülte el a Fradi-tábor performansza. „Magyar sportolók, bajnokaink: égjen bennetek a tűz!”, kezdték színes kis tudósításukat, majd így folytatták: „A Ferencváros szurkolói nemcsak a csapat labdarúgói­nak üzentek a molinóra kiírt mondattal, hanem Hosszú Katinkától kezdve a világbajnok párbajtőr-válogatottnak is éppúgy, mint azoknak a fiataloknak, akik majdan dicsőséget hoznak az országnak.”

A 70. perc tájékán elkalandozhatott a figyelmük, valamiért nem tűnt fel nekik, hogy azokról is üzentek, akik – mélyfradista meggyőződésük szerint – „hajdan dicsőséget hoztak az országnak”.

„Erkölcs, Erő, Egyetértés” – hirdeti a klub jelszava.

Ez a molinó akkor most melyik is? Vagy így együtt?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
Élet és Irodalom 2024