AJTÓDÍSZ

PÁRATLAN OLDAL - LV. évfolyam 28. szám, 2011. július 15.
Mostantól minden édesanya kézhez kap gyermeke születése után egy ajtódíszt, amellyel otthonuk bejáratára kifüggesztve jelezheti kisbabája érkezését. Az első, Isten hozott! feliratú ajtódíszeket a népesedési világnapon Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a budapesti Szent Imre Kórházban - közölte az MTI.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavasszal meghirdetett kezdeményezéséhez csatlakozott az első ajtódíszek átadásával. Az ajtódísz motívumát viselő, fehér alapú zászlót megrendelhetik önkormányzatok, kórházak.

A parlamentben mindig higgadtan érvelő - a szocialistákat az elmúlt nyolc évben az általuk hagyott romhalmazra minden felszólalásában emlékeztető - államtitkár jó ügyhöz adta a nevét. A sajtó képviselőinek elmondta: „a jelzés értékű kis tábla is tükrözi az anyaság szépségét". Hangsúlyozta továbbá, hogy az anyagi és a törvényi támogatások mellett „ugyanúgy fontos az érzelmi megerősítés, hogy a társadalom is melléálljon" a gyermekvállalásnak.

Meggyőződésem: mostantól az ifjú párok ágyba bújás előtt arra gondolnak, hogy az ajtódíszt minél előbb, ha lehet, már kilenc hónap múlva megszerezzék. Tartok tőle, nemsokára túlnépesedés fenyegeti az országot. A következő évtized fontos célja lehet újabb egymillió munkahely megteremtése.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024