Barátunk, Józsi

VISSZHANG - LIII. évfolyam 7. szám, 2009. február 13.

Verebes István a lap hasábjain (Józsi és József, ÉS, 2009/5., febr. 6.) igyekszik barátját, Sas Józsefet megvédeni a teljesítményét ért bírálatoktól.

Baráti érzésekben persze eddig sem volt hiány. Sas rendszeres vendége a Verebes által vezetett Nap-keltének. A Mikroszkóp Színpad minden bemutatója előtt reklámozhatja társulatát a „Nap-kelte sztárszínpadán" Lakat T. Károly vendégeként. Amikor betörtek hozzá, első útja ebbe a stúdióba vezetett. Itt tiltakozott az APEH-tartozás miatt ellene indult bírósági eljárás minden egyes szakaszában. Itt háborgott amiatt, hogy érettségi bizonyítványt kérnek tőle a színház-igazgatói pályázathoz.

Készséggel elhiszem Verebes Istvánnak, hogy barátja igazi jellemszínészi teljesítményekre is képes lenne. Ki akadályozta meg, hogy színházigazgatóként magára osszon olyan szerepeket, amelyekben ezt bizonyítani tudta volna?

Megítélni csak a megvalósult, látható, hallható színházi előadást lehet. Ezt Verebes István egykori színészként akár tudhatná is. A teljesítményt, a Mikroszkóp produkcióját pedig nem csak az ÉS kritikusa látta silánynak.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
Élet és Irodalom 2024